WWW. ELDIN.TK

 
WWW.ELDIN.TK
Web Meny  
  Faqja Kryesore
  Video Klipe
  Formato Vet PC
  Gogle Shqiip
  Komanda Për RUN
  Hap MSN
  Shkarko MSN
  Online Lojra
  Viruset Neper Botë
  Program Per Dj
  Rregullo Nick
  Horoskopi
  IsLam
  Live Tv
  Shqip Mp3
  Kalkulatori
  Valutat Bankare Botërore

www.eldin.tk

Formato Vet PC
Fusha nr.1 Fillojm me instalimin e Win xp Se pari duhet qe ta futni ( shtini ) , CD ne pc e juaj .. dhe pstaj e ndezni ( dhezni ) , kompjuterin ( pc ) , e juaj dhe ju del si ne foton e m? poshme: Kur te shefat ne monitorni ( ekranin ) , e kompjuterit te juaj si ne foto me lart duhet qe te klikon ENTER Fusha nr.2 Kur te del si ne fushen Nr.2 duhet qe te klikosh F8 per ta akceptuar liqesen e Microsoftit. Fusha nr.3 Ne fushen Fusha nr.3 e ke te percatur ti rrug te cilat duhet te zgjidhesh . A deshiron te besh formatimin e PC apo do te besh particion. Psh.Ke dy particione, C dhe D.Pra do ta fshish njerin particion dhe deshiron te vendosh particone te reja behet keshtu. Pra ti e markon partiticionin D: ( ne foto ske partiticion D: ) klikon ne shkronjen D qe do me thon me Delete partiticionin edhe Enter masandej del me kliku shkronjen L qe do me thon Lose All data in you drive ti prap klikon ne Enter dhe kthehsh prap si ne foto, por pa partiticionin D: Pastaj e nenvizon particionin C: dhe klikon ne shkronjen C dhe ateher mund te krijosh particion.Dhe ti jep vleren, psh nese ne HDD(Hard Disk) ndodhen 30 000 ti e ben 15 000 keshtu qe HDD(Hard Disk) ndahet dysh.(Kjo pjes nuk eshte ne foto Si ta besh ate kthehesh prap si ne foto, PO KI MENDJEN TASH DO TE DUKET SI NE FOTO Ne foto nuk ka partiticione. Ti e nenvizon hapesiren e Hard Diskut C dhe e shtyp Enter. Ateher kompjuteri automatikisht e krijon nje partiticion, madhesia e partiticionit eshte aq sa eshte i madh hardisku ne kompjuterin tend. Kur klikon ne Enter kalon ne foton tjeter me poshte dhe shiko.. Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart ateher ti vendos cilin formatim don me marr FAT32 apo NTFS Une preferoj NTFS ata qe eshte i pari ( Quick ). Pershkak se formatimi kryhet me shpejt ske nevoj te presisht aty 1 ore deri sa te formaton kadal dale. Kur del si ne foto ateher kompjuteri e formaton hardiskun tond. Tash kopjohen filet kryesore qe duhen per me vazhdu instalimi i Windowsit XP. Aty jane do file qe e kontrollojn se c'ka ki ti ne kompjuter pershembull: Cfar kartele te zerit e ke pastaj Cfar kartele t'grafikes e ke cilin Kontroll Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera ) krejt krto i kontrollon ne fillim qe te dite cfar duhet te instalohet. Windows ka shume drivera dhe ai i instalon te gjitha, por nese pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet. MOS HARRO! Per gjithe driverat e Windowsit te duhen me shume se 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton per gjithe driveat qe jan. Tash mbrenda do sekondave kompjuteri vet RiStartohet. Start faqja e Windowsi XP para finales se instalimit. Keto jan te njejta ato qe i thash dhe me lart. Aty jane do file qe e kontrollojn se c'ka ki ti ne kompjuter pershembull: Cfar kartele te zerit e ke pastaj Cfar kartele t'grafikes e ke cilin Kontroll Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera ) krejt krto i kontrollon ne fillim qe te dite cfar duhet te instalohet. Windows ka shume drivera dhe ai i instalon te gjitha, por nese pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet. MOS HARRO! Per gjithe driverat e Windowsit te duhen me shume se 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton per gjithe driveat qe jan. Edhe pse nuk jan gjithe driverat, Windowsi prap se prap do instalohet, dhe do i vendoje ato drivera qe i nevoiten PC tende. Pasi te kontrollohen gjithe pjeset e montuara ne PC, do filloje te instalohen gjithe drivet qe ndodhen ne CD dhe do kopjohen ne PC. Koha aty tregon perafersisht edhe sa minuta kan mbet deri ne fund te instalimit Kjo kohe ndryshon sipas kompjuterit, kompjuterat e vjeter mer me shume kohe me e instalu kurse kompjuterat e ri instalohet pak ma shpejt windowsi xp. Kur ne kompjuterin tend del si ne foto e sipermed ateher ka perfunduar instalimi Per te shikuar instaluara gjithe Hardware shife foton dhe vepro ashtu. Si e shtyp ate te del kjo si ne foto. Dhe pastaj Hardware Dhe pastaj tek Device Manager dhe te del lista e Hardwareve qe i ke ne PC tend. Ato qe jan nje pikepyetje te verdh ato drivera jan akoma pa instaluar, pastaj mund ti instalosh te gjitha ngadal ngadal.
O R A  
   
Advertisement  
   
Voto WebSite  
   
Tregues Vizitorësh  
   
Dërgo Koment  
 
 
Valuta Bankare  
   
Oggi ci sono stati già 2 visitors (2 hits) qui!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=
JavaScript Free Code